به گزارش گروه دانشگاههای کشور خبرگزاری دانشجو، مراد سپهوند در مراسم افتتاحیه نهالستان کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان گفت: طبیعت و منابع طبیعی کشور ما در خطر حتمی قرار دارد و اگر سیاستمداران فکر میکنند بدون منابع میشود سیاستورزی کرد در اشتباه هستند. باید مرتع، جنگل، رودخانه و در کل محیط زیست سالمی داشته باشیم تا سیاستورزیهای ما صحیح باشد.
وی با بیان اینکه اگر منابع طبیعی نباشد وعدههایی که سیاستمداران به مردم میدهند راه به جایی نمیبرد، خطاب به اعضای کانون همیاران طبیعت و فعالان زیست محیطی گفت: مرکز تحقیقات و محققین آن به وجود شما افتخار میکنند و اقدام شما درخور ستایش است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: همین لحظه دل همه برای منابع طبیعی کشور تنگ است و همه ما از خشک شدن درختان بلوط، دریاچه ارومیه، چشمهها، رودخانهها و... دلمان به درد آمده است. چرا این مسائل را درک نمیکنیم که این منابع در حال تمام شدن هستند.
وی تصریح کرد: اینکه لرستان سومین استان پرآب کشور بود، تمام شد و دیگر خبری از متوسط بارندگی ۵۵۰ میلیمتر نیست. چشمهها و رودخانههای پرآب استان کجا هستند؟
سپهوند گفت: گیاهان، درختان و خاک ایران در معرض تهاجم قرار دارند، تهاجم تنها خارجی نیست. در کشور با مدیریت غلط خود محیط زیست و منابع طبیعی را نابود کردهایم و با این کارها چیزی برای نسلهای آینده باقی نمیماند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان از تولید صد هزار نهال بلوط و بنه در این مرکز خبر داد و افزود: قرار است این نهالها برای کاشت در طبیعت به اداره کل منابع طبیعی استان تحویل داده شوند.
وی یادآور شد: هر کسی حتی ۵ بذر بنه در خاک پنهان کند خدمت بزرگی به منابع طبیعی کشور کرده و اگر ۱۰ بذر بلوط را کشت کند امکان استقرار ۱۰ درصد آن را فراهم کرده است.
سپهوند اظهار کرد: میخواهیم درخت بلوط این پهنبرگ بومی ایران را در ذخیرهگاهش گسترش دهیم و قرار است ۳۰۰ تا ۴۰۰ نهال آن را در باغ کشاورزی بکاریم.